ÎNLOCUIREA BATERIEI ÎN MAȘINĂ, CÂND ESTE TIMPUL SCHIMBĂRII?

03/01/2022
ÎNLOCUIREA BATERIEI ÎN MAȘINĂ, CÂND ESTE TIMPUL SCHIMBĂRII?

Chiar și un pasionat de mașini fără experiență înțelege că bateria pentru automobil aparțin consumabilelor. Aceasta înseamnă că bateriile funcționează cu o anumită perioadă de timp de către producător. Când o sursă chimică secundară de curent de utilizare reutilizabilă dispare o sarcină electrică, dacă este pur și simplu descărcată, este reîncărcată sau înlocuită din cauza deteriorării.

Cum determinați valabilitatea bateria pentru automobil?

Producătorul poate seta durata de valabilitate a bateriei până la 5 ani, alții indică 8 ani pe ambalaj, dar adesea în practică resursa se termină mult mai devreme. Șoferul trebuie să știe când să schimbe bateria în realitate. Cumpărați o nouă sursă de alimentare când găsiți următoarele semne cheie:

 1. Motorul pornește cu o întindere chiar și vara, bateria se oprește din încărcare, demarorul nu poate porni motorul fără putere suficientă.
 2. La mașinile cu computere de bord, „steagul” este aprins constant, necesitând reîncărcarea bateriei, dacă nu acordați atenție semnalului, atunci în timp, în cel mai neprevăzut moment, mașina nu va porni.
 3. Diagnosticarea bateriei cu un multimetru după o plimbare indică citiri de tensiune scăzută. O baterie eficientă se încarcă de la generator pe drum, câștigând capacitate.
 4. De la încărcarea bateriei peste noapte, soluția de acid sulfuric din baterie ar trebui să arate un nivel peste 1,25 g/cm 2 , chiar dacă valoarea electrolitului este redusă într-o cutie.
 5. Soluția din interiorul bateriei nu trebuie să fie întunecată, o schimbare de culoare indică faptul că plăcile sunt distruse, este extrem de periculos să conduci cu o astfel de baterie.
 6. Bateria are un miros de putred.
 7. Bateria în starea deconectată încetează să furnizeze energie modulelor suplimentare instalate în mașină - alarme, climatizare, lifters electrice, faruri.

Oricare ar fi garanția la baterie, după 4 ani de funcționare, trebuie să te gândești la cumpărarea unui dispozitiv nou.

Procedura corectă de înlocuire a bateriei

Când înlocuiți bateria, trebuie să efectuați 3 etape obligatorii de lucru:

 • pregătitoare;
 • demontarea vechii surse de energie;
 • instalarea unei baterii noi.

În prima etapă:

 • alegeți o zonă liberă și plată a \ u200b \ u200bzona;
 • opriți motorul, scoateți cheia;
 • ridicați unelte sub formă de șurubelniță, cheie cu cap deschis, șmirghel.

Când scoateți bateria veche:

 • deconectați bornele cu o cheie sau cu un cap detașabil deșurubați piulița de pe filet, mai întâi bornele negative, apoi pozitive;
 • scoateți bateria, dacă elementele de fixare au fost și în spatele fundului carcasei, va trebui să deșurubați și această piuliță.

Scoaterea bateriei depinde de tipul și marca vehiculului.

Cum să salvezi setările computerului

Scoaterea bateriei unei mașini moderne poate perturba setările computerului cu echipamente electrice, săgețile dispozitivelor greu de recuperat pot sări. Pentru a exclude încălcările:

 1. Se folosește o baterie de rezervă cu aceeași capacitate ca o baterie nouă, a doua sursă de alimentare este conectată cu firele brichetei. În acest caz, dificultățile cu setările și eșecurile indicatorilor nu vor apărea.
 2. Ei transferă setările către gadgetul care stochează și stochează informații.

Pentru asta:

 • scoateți cheia din contact;
 • descărcați setările de pe computerul mașinii în gadget;
 • scrierea codurilor de acces;
 • scanează restul datelor utilizatorului.

Cum se instalează o baterie nouă?

Când locul de instalare a bateriei este eliberat de bateria defectă, aceasta trebuie șters cu o cârpă, iar locul trebuie curățat de contaminare. Capacele de capăt sunt șlefuite pentru a asigura contactul. Firul este prelucrat, bornele sunt curățate de oxidanți cu bicarbonat de sodiu. Puteți înmuia periuța de dinți în soluție și puteți trece peste terminale. Bateria este instalată la locul său, bornele sunt fixate în conformitate cu polii indicați, unsoarea cu litiu previne oxidarea contactelor.

Cum se determină polaritatea?

Este important să conectați bornele cu precizie, o eroare poate deteriora computerul de bord sau poate duce la un scurtcircuit. Cablurile terminale comune și comune sunt înainte și înapoi. Unitatea indică polaritatea rusă, unde „+” este în stânga și „-” este în dreapta. Denumirea europeană trece sub „0”, iar minusul cu plus este plasat în ordine inversă. Există, de asemenea, cazuri în care polaritatea nu este indicată deloc. Apoi, șoferii folosesc metode populare pentru a determina plus și minus:

 • diametrul conductorilor de curent, bornele negative sunt mai mici decât cele pozitive;
 • testați cu cartofi cruzi, tăiați fructele în 2 părți, introduceți firele în pulpă la distanță unul de celălalt, la câteva minute după contactul pozitiv va apărea o nuanță verde;
 • se verifică cu apă, firele atașate la borne se scufundă într-o cană cu lichid, borna negativă va începe să fiarbă din cauza electrolizei.

Trebuie remarcat faptul că, dacă înlocuiți bateria cu motorul pornit, nu este nevoie să reajustați electronica. Pentru a face acest lucru, între sursele de alimentare este instalat un jumper, iar după instalarea unei baterii noi, jumperul este îndepărtat.

Cât de des se schimbă bateriile?

Durata de viață a bateriei cea mai decentă este considerată a fi de 6 ani, indiferent de marca producătorului, structura bateriei nu va putea funcționa o perioadă mai lungă. Dar poate că mulți s-au întâlnit cu prieteni și șoferi destul de experimentați, care înțeleg întreținerea mașinii la care bateria a servit-o de aproximativ 10 ani. Astfel de mașini provin de la producători auto europeni, unde:

 • se practica montarea pieselor doar de la producatori de incredere, iar bateriile sunt de inalta calitate;
 • Clima din Europa, drumurile, funcționarea sunt diferite de ale noastre.

În țările calde, bateriile nu sunt expuse la îngheț, iar mașina merge pe piste reci, așa că bateria este schimbată la fiecare 8 ani. Pe lângă condițiile climatice, acordăm atenție mărcii producătorului și, dacă iarna mașina se află într-un garaj cald, bateria poate rezista 7 ani. Când încep primele semne ale defecțiunii sale, trebuie să schimbați.

Pe scurt despre principalul lucru

Daca este timpul sa inlocuiti bateria, contactati SRL Catol Lux. Pe parcursul activității sale pe acest segment de piață din Moldova și din străinătate, compania s-a impus ca calitate de automobile:

 • accesorii;
 • anvelope;
 • uleiuri și filtre;
 • baterii reîncărcabile.

SRL Catol Lux, în calitate de dealer oficial al producătorilor de renume mondial, exportă pe cont propriu produse din fabrici și fabrici. Compania are propriile depozite, vehicule, service auto, depozite en-gros și puncte de vânzare în Chișinău. Aici puteți cumpăra sau comanda baterii auto de înaltă calitate, care nu vă vor dezamăgi mulți ani de funcționare.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu