Cum să alegeți un scaun auto: tipuri de scaune auto și recomandări importante

01/15/2020
Cum să alegeți un scaun auto: tipuri de scaune auto și recomandări importante

Cum să alegeți un scaun auto: tipuri de scaune auto și recomandări importante

Producătorii de automobile încearcă să facă totul pentru a maximiza siguranța șoferului și a pasagerilor. Dar dezvoltarea lor este destinată adulților. Protecția copiilor în întregime nu garantează, prin urmare, pentru transportul copilului este necesar să se utilizeze un scaun auto pentru copii. Pentru ca călătoriile să fie confortabile și sigure, trebuie să știți cum să alegeți scaune auto pentru copii, deoarece modelul ales incorect nu va putea proteja eficient copilul atunci când apare o situație de urgență.

Ce scaun auto sa alegem?

Pentru a înțelege ce scaun auto sa alegeți, trebuie să știți ce parametri sunt definitorii. Puncte importante atunci când alegeți un scaun:

  1. Corespunde vârstei micului pasager. Acesta este principalul criteriu de alegere. Dar trebuie să orientați nu numai în funcție de vârstă, ci și de înălțimea și greutatea copilului, deoarece toți copiii sunt diferiți. Un scaun de dimensiuni necorespunzătoare nu numai că nu va oferi protecție, ci poate provoca vătămări.
  2. Opțiunea de înclinare reglabilă a spătarului. Unghiul maxim de înclinare este necesar dacă scaunul auto este selectat pentru nou-născuți, deoarece copilul nu poate sta. Modelele pentru copiii cu vârsta peste un an pot avea între 2 și 8 poziții de înclinare a spătarului. Dar dacă scaunul va fi instalat în timpul mișcării, unghiul maxim de înclinare va fi de 35 de grade. Spatele înclinat este necesar pentru transportul copiilor, deoarece adesea adorm pe drum.
  3. Garnitură calitativă și confortabilă la încuietoare-cataramă, care leagă curelele de la picioare. Acest detaliu este rar acordat atenție și în zadar. În cazul unei lovituri frontale, această zonă a corpului copilului are o încărcătură mare, astfel încât garnitura trebuie să fie largă și elastică pentru a minimiza riscul de rănire.
  4. Protecție sporită a capului și a umerilor. Leziunile coloanei vertebrale cervicale și ale capului pot avea consecințe grave. Prin urmare, alegerea unui scaun pentru copii pentru mașină, ar trebui să acorde prioritate opțiunilor care asigură o protecție sporită a umerilor și a capului.
  5. Tetiera. O opțiune convenabilă este un scaun care are o tetieră reglabilă în înălțime, ceea ce va permite utilizarea unui model pentru copii de diferite înălțimi.
  6. Marcarea ECE-R44 / 04. Este necesar să se utilizeze scaune auto pentru copii cu marcarea ECE-R44/04. Este un standard care reglementează regulile de producție, testare și utilizare a dispozitivelor pentru transportul sigur al copiilor. În prezent, standardul ECE-R44 / 04 este cel mai strict, acesta este baza standardelor majorității țărilor europene, inclusiv a Moldovei.

Se iau în considerare și alți factori, inclusiv designul exterior, precum și prezența huselor detașabile, care pot fi spălate.

Cum să alegeți un scaun auto pentru copii?

Pentru a alege un scaun auto pentru copii va fi util tabelul:

Grupa

Greutatea copilului, kg

Vârsta aproximativă a copilului

Scaun auto grupa 0 (autoleagăn)

0-10

0-6 luni

Scaun auto grupa 0+

0-13

0-12 luni

Scaun auto grupa 1

9-18

9 luni-4 luni

Scaun auto grupa 2

15-25

3-7 luni

Scaun auto grupa 2-3

15-36

3-12 luni

Scaun auto grupa 3

22-36

6-12 luni

Scaun auto grupa 0

Acesta este un leagăn auto compact, care poate fi folosit de la naștere. Pare un leagăn pentru un cărucior, dar are curele interne pentru fixarea copilului.

Scaun auto grupa 0+   

Este dotat cu un mâner confortabil, echipat cu un scaun în formă de bol și spătar reglabil, vă permite să îl coborâți, astfel încât bebelușul să se culce.

Scaun auto grupa 1

Acest scaun auto este potrivit pentru bebelușii care știu să stea încrezători. Are o reglare a înclinării care permite copilului să doarmă într-o poziție confortabilă. Echipat cu centuri în cinci puncte.

Scaun auto grupa 2

Astfel de modele sunt mai puțin populare, majoritatea părinților preferă să cumpere scaune de grupul  2-3.

Scaun auto grupa  2-3

Ele pot fi folosite pentru o perioadă lungă de timp până la 8-9 ani. Pentru fixarea pasagerului se folosește o curea cu normă întreagă, care se realizează prin ghidaje speciale.

Scaun auto grupa  3

Modelele sunt numite rapel, deoarece nu este un scaun complet, ci un scaun cu brațe, dar fără spate. Fixarea se realizează printr-o centură regulată. Dezavantajul este lipsa protecției laterale. Acestea sunt recomandate pentru tinerii pasageri cu o înălțime mai mare de 130 cm, cu condiția ca în scaunul obișnuit copilul este deja incomod.

Grupuri combinate

Grupurile combinate sunt modele cu limite de vârstă" extinse". Recomandări pentru selectarea scaunelor auto pe grupuri sunt prezentate în tabel:

Grupa

Greutatea copilului, kg

Vârsta aproximativă a copilului

0+1

0-18

De la naștere până la 4 ani

0+1-2

0-25

De la naștere până la 7 ani

1-2

9-25

1-7 ani

1-2-3

9-36

1-12 ani

2-3

15-36

3-12 ani

Scaunele auto universale sunt mai ieftine, dar în ceea ce privește confortul, ele sunt inferioare modelelor concepute pentru limite de vârstă înguste.

Sperăm că nu aveți întrebări cu privire la modul de a alege un scaun auto pentru copil. Pentru a achiziționa un model de calitate de la producătorii care respectă toate cerințele de siguranță și produc produse care corespund standardelor înalte de calitate, accesați secțiunea "scaune auto pentru copii" a magazinului Catol Lux. Acolo puteți alege un model care să îndeplinească pe deplin cerințele dvs. și să plasați o comandă.